-
عباس عراقچی، وزیرخارجه ایران، به اظهارات کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا واکنش نشان داده و گفته «درخواست پایان دادن به برنامه هستهای ایران» از سوی این مقام اروپایی در تضاد با مفاد پروتکل الحاقی است که به کشورهای عضو انپیتی حق غنیسازی اورانیوم را داده است.
-
شکافی جدی در روابط میان جمهوری آذربایجان و روسیه به وجود آمده که پیش از این سابقه نداشته است.
-
پس از جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، بازداشت و اخراج مهاجران افغان از ایران شدت گرفته است. طبق اعلام وزارت کشور ایران، حتی در طول روزهای جنگ نیز روند بازداشت افغانها متوقف نشد. دولت ایران اسفند پارسال برای برگشت افغانهای «غیرمجاز» ضربالاجل اعلام کرد ولی پس از جنگ اسرائیل و ایران این روند شدت بیسابقهای یافته است.
-
بیش از یک هزار و ۳۰۰ کنشگر، سینماگر، روزنامه نگار و شهروندان ایران و افغانستانی با انتشار نامهای سرگشاده خواستار توقف «رفتار غیرانسانی» با مهاجران افغانستانی در داخل ایران شدند.
-
فروپاشی سریع پدافند هوایی و شبکه راداری ایران در ابتدای جنگ اخیر با اسرائیل، بحثهای گستردهای را در میان تحلیلگران دفاعی و سیاستگذاران منطقهای به دنبال داشته است.با از دست رفتن تسلط نیروهای مسلح ایران بر حریم هوایی و کشته شدن چندین فرمانده ارشد نظامی، بازیگران منطقهای – از جمله ترکیه – در حال بازنگری در راهبردهای نظامی خود همزمان با ارزیابی مجدد از توان بازدارندگی جمهوری اسلامی هستند.
در حالی که تهران و دیگر شهرهای ایران طی جنگ دوازده روزه زیر بمباران سنگین نیروی هوایی اسرائیل قرار گرفتند، تحلیلگران نظامی تأکید میکنند که با وجود در اختیار داشتن موشکهای بالستیک و پهپادهای پیشرفته، ناکامی نظامی جمهوری اسلامی یک واقعیت قدیمی را دوباره اثبات کرد: «برتری هوایی تعیینکنندهترین عامل در جنگهای مدرن است.»
-
در روزهای اخیر، رسانههای داخل ایران و بعضی مقامات، گزارشهای متعددی از «هدف قرار گرفتن چند جنگنده اف-۳۵نیروی هوایی اسرائیل» منتشر کردهاند. انتشار این گزارشها در جریان جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل آغاز شد و همچنان ادامه دارد. اسرائیل این گزارشها را رد و اعلام کرد همه هواپیما و خلبانانش سالم به پایگاههای خود بازگشتهاند.
-
در پی حملات اسرائیل به ایران، گمانهزنیها و اتهامات مربوط به نقش احتمالی جمهوری آذربایجان در این حملات، باعث تشدید تنشهای سیاسی و رسانهای میان تهران و باکو شده است.
-
خانوادههای جنگجویان پکک پس از اعلام انحلال این گروه، از امیدها و ترسهایشان میگویند.
-
ساعاتی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از حماس خواست با آتشبس ۶۰ روزه در غزه موافقت کند، این گروه اعلام کرد در حال بررسی این پیشنهاد جدید است. همزمان با پایان دادن به جنگ در غزه حماس، یاسر ابو شباب، رهبر گروه مسلحی را که گزارش شده مورد حمایت اسرائیل است، به «خیانت و همکاری با دشمن» متهم کردند.
-
به دنبال ابلاغ قانون الزام دولت ایران به تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، آلمان این تصمیم را «ارسال علامتی فاجعهبار» خوانده و اسرائیل هم خواستار فعال کردن مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریمهای شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی ایران شده است. مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، امروز قانون «الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» را برای اجرا به سازمان انرژی اتمی، شورایعالی امنیت ملی و وزارت خارجه ایران ابلاغ کرد.
-
یک روز پس از ثبت شکایتی در قوه قضائیه ایران علیه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، معاون قوه قضائیه ایران در پاسخ به سؤالی درباره امکان «محاکمه غیابی» آقای گروسی، گفته که او باید پاسخگو باشد. روز گذشته دهم تیر برابر با اول ژوئیه، رسانههای ایران گزارش داده بودند که پرونده شکایت از آقای گروسی با دستور مقام قضایی به شعبه یک بازپرسی دادسرای امور بینالملل تهران ارجاع شده است.
-
کاخ سفید میگوید که ایالات متحده آمریکا ارسال برخی از سلاحها به کییف را متوقف کرده است؛ این در حالی است که روسیه حملات خود به اوکراین را تشدید کرده است. آنا کلی، سخنگوی کاخ سفید، روز سهشنبه گفت که این تصمیم «برای اولویت دادن به منافع آمریکا» است و پس از بازنگری وزارت دفاع در باره «حمایت و کمک نظامی آمریکا به سایر کشورها» گرفته شده است. آمریکا از زمان آغاز تهاجم تمامعیار روسیه در فوریه ۲۰۲۲، دهها میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین فرستاده است که موجب ابراز نگرانی بعضیها در دولت ترامپ در مورد کم شدن ذخایر نظامی آمریکا شده است.
-
اسرائیل از ۲۳ خرداد تاکنون با بزرگترین موج حملات هوایی خود در سالهای اخیر، برنامه هستهای ایران را هدف قرار داده و وعده داده است که به حملات خود ادامه دهد.
-
از ۱۳ ژوئن، اسرائیل خسارات گستردهای بر زیرساختهای نظامی ایران وارد آورده است، موشکهای ایرانی از سامانههای دفاعی اسرائیل گذشتهاند و ایالات متحده آمریکا ضرباتی علیه برنامه هستهای تهران انجام داده است.
سپس، در طول یک دوره گیجکننده ۲۴ ساعته که از دوشنبه آغاز شد، رویدادها سریعتر جلو رفتند: یک پایگاه هوایی آمریکا مورد حمله قرار گرفت، کاخ سفید میانجیگری برای برقراری آتشبس بین ایران و اسرائیل انجام داد و این توافق تا یک قدمی فروپاشی رفت.
-
حملات اسرائیل به ایران و پاسخهای تلافیجویانه ایران به اسرائیل، ۱۲ روز به طول انجامید. در نهایت با دخالت آمریکا و حمله این کشور به تاسیسات هستهای ایران، طرفهای درگیر با آتشبس موافقت کردند. در این گاهشمار، مهمترین حملات نظامی و رویدادهای سیاسی این ۱۲ روز مرور شده است.
-
نزدیک به دوهفته است که آسمان ایران جولانگاه جنگنده ها و انواع هواگرد اسرائیل و در مواردی آمریکاست. حملات هوایی و پهپادی به سراسر ایران پهناور ادامه دارد.
-
از زمان جنگ جهانی دوم، ایالات متحده همواره مجموعهای از نخبگان سیاست خارجی را در اختیار داشته است که کم و بیش توانستهاند خود را فراتر از سیاستهای حزبی نگه دارند تا بر شکلدهی نظم جهانی تمرکز کنند.
-
بیست سال پیش، در ۲۸ ژوئن ۲۰۰۵، خانواده گلیزر کنترل کامل باشگاه منچستریونایتد را به دست گرفت و باشگاه با هدایت مالکان جدید روز به روز بدهکارتر شد. حالا، پس از گذشت دو دهه، بیبیسی دریافته که حدود یک میلیارد و دویست هزار پوند صرف پرداخت بهره بدهی، بازپرداخت بدهی، سود سهام و کارمزدهایی شده که عمدتاً به خود خانواده گلیزر داده شده است.
-
مرتضی کاخی، دیپلمات پیشین، مترجم، ویراستار و پژوهشگر، که خبر درگذشت او دوشنبه نهم تیر و با چندین روز تاخیر در رسانههای ایران منتشر شد، با این که حرفه اصلیاش حقوق و سیاست خارجی بود، اما از چهرههای مهم در عرصه نقد شعر معاصر ایران به شمار میرفت.
-
در ۱۲ روز جنگ اسرائیل و ایران نگاهها به عراق هم دوخته شده بود، آسمان این کشور برای حمله به ایران استفاده میشد درحالیکه گروههای مسلح شیعه عراقی همپیمان با تهران تهدید میکردند که اگر آمریکا وارد جنگ شود، پایگاههای امریکایی در عراق و منطقه را هدف قرار خواهند داد.
نفیسه کوهنورد، خبرنگار ارشد بیبیسی در خاورمیانه، در گفتوگویی با محمد شیاع سودانی، نخستوزیر عراق، از او درباره نگرانیها و اثرات اقتصادی، دیپلماتیک و ژئوپلیتیک این جنگ برعراق پرسیده است.
-
ترامپ گفته است هدفش افرادی است که به صورت غیرقانونی در خاک آمریکا هستند که حدود ۴ درصد از نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند. وعده انجام اخراجهای گسترده، یکی از محورهای اصلی کمپین انتخاباتی او بود و حمایت زیادی، از جمله از سوی بسیاری از رایدهندگان اسپانیاییتبار، کسب کرد.
-
اسرائیل خود سیاست نه تائید و تکذیب را درباره زرادخانه هستهای خود دنبال میکند اما باور در جهان بر این است که اسرائیل دارای سلاحهای هستهای است.
دلیل افشای این موضوع را میتوان به خاطر یک نفر دانست. کسی که افشاگریهایش باعث شد تا عملیات مخفیانه اسرائیل برای تبدیل شدن به قدرت اتمی لو برود.
این رسوایی تقریبا آزادی او را برای نزدیک به دو دهه به یغما برد.
-
روز حمله اسرائیل به ایران، به عنوان تیمی از بیبیسی فارسی در تلاش بودیم که از طریق اردن به اسرائیل پرواز کنیم. اما وقتی به سمت فرودگاه هیثرو لندن میرفتیم، پیامی روی گوشی ظاهر شد: «پرواز لغو شد. حریم هوایی اردن و اسرائیل بسته شده است.»
-
سایه جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، بر ورزش ایران غیرقابل کتمان است. جنگی که ترکشهایش به ورزش خورده و تا مدتها اثر آن بر تیمهای ورزشی، اردوها و میزبانی مسابقات باقی خواهد ماند.
-
نظرسنجی کانال ۱۲ اسرائیل پس از اعلام آتشبس با ایران، نشان داد که محبوبیت حزب لیکود به رهبری بنیامین نتانیاهو افزایش پیدا کرده است.
-
سخنگوی وزارت امور خارجه چین در کنفرانس خبری خود در مورد اینکه آیا این کشور سعی کرده ایران را به نبستن تنگه هرمز تشویق کند پاسخی کلی و نامشخصی داد.
-
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا میگوید گزارش درز کرده پنتاگون در مورد میزان موفقیت حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران، گزارشی «ناتمام» بوده و یک بار دیگر تاکید کرده است که برنامه هستهای ایران نابود شده است. در گزارش محرمانه پنتاگون که به بیرون درز کرده آمده است که حمله آمریکا فقط برنامه هستهای ایران را فقط چند ماه عقب انداخته و آن را نابود نکرده است. آقای ترامپ همچنین گفت که حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران مانند بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی به پایان جنگ مجر شد.
-
در پی کاهش محاصره ۱۱ هفتهای غزه از سوی اسرائیل، حدود ۱۳۰ کامیون حامل کمکها در چند روز گذشته وارد غزه شده است اما سازمان ملل متحد اعلام کرده که روزانه حداقل ۶۰۰ کامیون کمکهای انسانی برای ساکنان غزه نیاز است. ساکنان غزه میگویند که این کمکها «قطرهای در اقیانوس نیازهای مردم غزه» است.